Ki? Mit? Tud?

Tanár vagyok. Szeretem a munkámat. Hogy miért? Szeretem látni, ahogy tanítványaim tudása egyre szélesedik, szeretem látni csillogó tekintetüket, amikor sikerélményük van, de szeretem azt is, amikor bánatukban, sikertelenségükben hozzám fordulnak lelki segítségért.  Évek hosszú során át a hatalmas tapasztalatot felhasználva nagyon sok gyermeknek, tanulónak tudtam segíteni a tanulmányaikban, a mindennapi életben történő boldogulásban, a továbbtanulásban, a felnőtt életre való felkészítésben egyaránt.

Szeretem a tanítást, de szeretem a nevelést is. Természetesen a kettő szinte elválaszthatatlan egymástól, szinte egymás mellett, páthuzamosan történik egyik a másik után, egyik a másik mellett.

Szeretek a munkatársakkal közösen dolgozni, továbbképzéseken részt venni. Szeret m a szülőkkel tartani a kapcsolatot, támogatni, segítség nyújtás adni a gyermekeik nevelésében

Szeretek szervezni kirándulásokat, rendezvényeket egyaránt. Leginkább azokat a rendezvényeket szeretem, ahol a gyerekek meg tudják mutatni képességeiket, készségeiket. Amikor fellépéseik során művészi képességeiket felhasználva előadhatják dalaikat, verseiket, táncaikat szórakoztatva a közönséget. Természetesen ezeken a rendezvényeken legkedvesebb vendégeink a szülők, akik büszkén nézhetik meg, milyen szépen fejlődtek gyermekeik.

Utolsó alkalommal KI? Mit? Tud? szervezését kezdtük el iskolánkban. A résztvevő gyerekek különféle kategóriákba indulva mutatkozhattak be. A szervezés mellett a felkészítésben is részt vettem, melynek során az éneklő gyerekek műsorszámait telefonon felvéve és visszahallgatva segítettem a résztvevők hibáját javítani, műsorszámaikat tökéletesíteni.

Bánatomra a felkészítés kellős közepén romlott el az iphone mikrofonja. Az apple szerviz segítségét kértem a hiba elhárítására. A szerviz munkatársai a kapcsolatfelvétel után fél órával már el is készültek a javítással, mivel a megfelelő alkatrész rendelkezésre állt, ugyanis volt raktáron. Nagy-nagy örömömre és a tanulók valamint a szülők megnyugtatására folytatódhatott a gyerekek felkészítése a megmérettetésre.

Leave a Reply