AKCIÓKVideókJátékokÚjakRólunkÉk-szertartásGYIKVásárlás infoFizetés/szállításPick Pack PontSzállítás külföldreVevőszolgálat
Akciós termékek!

választék

  Ék-szertartás a Made With Love Ékszerek Webáruházában  

Legfrissebb cikkeinket az ÉkSzertartás blogban találod! Kattints ide, és látogass el a blogra!

ÉK-SZERTARTÁSI TIPPEK SZEPTEMBERRE

 Beköszöntött az ősz, bár egyelőre még csak elméletben. Az indián nyár meglehetősen forró az idén.
Egyptian Hematit Mystery Fülbevaló

Javában dúl a strand- és a pollenallergia-szezon. Sokunkat érint ez a kellemetlen betegség. A Te nyirokmirigyeid is megduzzadnak? Érzékenyebb a füled, mint máskor?

Mielőtt bánatosan félretennéd a fülbevalóidat, próbáld ki a kötvetkezőt: kend be a fülbevaló-akasztót színtelen körömlakkal! Így a bőröd nem érintkezik közvetlenül a fémmel. Egy barátnőm, aki pár hete megszállott fülbevaló-gyűjtésbe fogott, javaslatomra kipróbálta ezt a módszert, és bevált.

A 15 évnyi kínkeserves fülbevaló-megvonásának (mindig begyulladt a füle a bizsutól) VÉGE, a körömlakk-trükknek köszönhetően!

Ha Nálad ez a módszer nem működik, akkor is van megoldás: ilyen esetekben valódi ezüst vagy platina akasztót rakok a fülönfüggőre.

A fülbevaló egyébként is talán a legkedveltebb őszi ékszer.  Ilyenkor már hosszabb ujjú felső részt hordunk és gyakran díszítjük/óvjuk/védjük a nyakunkat kendővel vagy sállal. Így kevésbé hagsúlyos a nyakék és a karkötő, annál érdekesebb viszont a sállal harmonizáló fülbevaló.

Kíváncsi vagy a legújabb fülbevalókra? Kattints ide!
 

ÉK-SZERTARTÁSI TIPPEK A NYÁRRA

 Ametiszt szőlőszemek mazsolává érnek

Mit kell tennem a kánikulában?

A legjobban úgy vigyázhatsz egyedi drótékszereidre, ha NEM hordod őket olyankor, amikor úszol, fürdesz, vagy olyan tevékenységet folytatsz, ami izzadással jár. ;) Ezt különösen fontos észben tartanod, ha ékszeredben drágakő (ásvány) is van, mint például ebben az ametiszt fülbevalóban.

A drágakövek ugyanis természetesek, és a kémiai reakciók károsíthatják őket. Az uszoda klórja, a sós víz, a verejték, a parfümök... mindegyiktől kophatnak, rozsdásodhatnak, elszíneződhetnek a csecsebecséid.

  

Nyáron le kell mondanom egyedi ékszereimről?!

Elárulom, én sem tudok lemondani a kis drágáimról. Végül is, azért készítek szeretettel ékszereket, mert hordani szeretném őket ott és akkor, ahol és amikor csak tetszik. És nyilván, Te pedig ugyanezért vásárolod őket.

Az is igaz viszont, hogy miután a saját bőrömön – illetve fémékszeremen – tapasztaltam, hogy mennyire „megcsúnyulhat”, ha nem vigyázok rá, megfogadtam, hogy ezentúl jobban figyelek.

Egyrészt, nyáron inkább gyöngyékszert hordok, nem pedig drótékszert. A gyöngyfűzéssel készült kiegészítőknek ugyanis csak az akasztója vagy kapcsa készül fémből, sőt, néha még az sem (lila swaris lapos karkötő, gyöngykapoccsal fotója), és így a fém részeket egy ékszertisztító kendővel is könnyedén megtisztíthatom.

Ha mégis drótékszert szeretnék viselni, odafigyelek néhány apróságra.

Csupa csoda gyöngy, még a kapocs is! 

Mit tegyek, hogy szépek maradjanak drótékszereim? TOP 5 TIPP

Mindig az ékszer felvétele előtt parfümözz!

Még azelőtt parfümözd be magad, hogy felvennéd az ékszert. A nemesfémeknek és drágaköveknek a kemikáliák nem tesznek jót. Azért is jó, ha így teszel, hogy a kedvesed a fülednél a Te illatodat szimatolja, ne pedig az ékszeredét.Ha mégis porszem került a gépezetbe – akarom mondani parfüm a fülbevalódra -, rögtön töröld le róla a folyadékot egy tiszta kendővel.

♥  Ne menj úgy aludni, hogy kézműves ékszer van rajtad. Egyikőtöknek sem tesz jót. Beleakadhat a hajadba, vagy az ágyneműbe, és akkor bosszankodhatsz. Ha cérnával fűzött gyöngyékszered beakad és nem veszed észre, szétszakadhat. A többi rémségről nem is beszélek, te is el tudod képzelni. Ha ráfekszel a drótékszerre, eldeformálódhat. Ugye azt sem szeretnéd? (Ha mégis bármi ilyen történik, keress fel és mindent elkövetek azért, hogy az ékszer újra a régi legyen, vagy még annál is szebb). Tehát, vedd le az ékszereket.

   Ha mágneskapcsos a láncod, vagy a karkötőd, javaslom, hogy a körmöd segítségével nyisd szét a mágneskapcsot, ne pedig a szerelőkarikát rángasd.. A mágnes erősebben tart, mint a szerelőkarika, amivel rögzítették, így az szétnyílhat, és akkor újra kell szerelni.  

Miután csecsebecséid levetted, töröld át őket egy tiszta kendővel (jó kis szertartás, igaz? :)), majd rakd őket a féltett kincseket megillető helyre. Állványra akaszthatod, vagy kibélelt ékszertartó dobozba rakhatod őket. A forgatható állvány azért praktikus, mert sok jó ékszer kis helyen is elfér, amiket akár színek szerint is rendezhetsz. 

Az ékszereidet tiszta, száraz és közvetlen napsütéstől mentes helyen tárold. Ha a kedvenc láncodat a visszapillantó tükörre, vagy az ablak kilincsére akasztod, a gyöngyök, ásványok kifakulhatnak benne, nedves vagy párás helyen pedig mind a fémek, mind a kövek elszíneződhetnek. (Emlékszel még, mit írtam a verejték károsító hatásáról?)

Forgó állvány a megfelelő tároláshoz
 

Az ezüst(özött) ékszereimre hogyan vigyázhatok?

Ennek a válasznak biztosan örülni fogsz: hordd ezüstjeidet amilyen gyakran csak kedved tartja. Az ezüst az ékszerállványon is mattul, úgyhogy inkább élvezd ki, amíg lehet. Amikor nemesfém kiegészítőket viselsz, a bőrödről rárakódó olajok szépen lassan egy olyan bevonatot képeznek rajta, ami lelassítja az oxidálás folyamatát, így az ezüst tovább őrzi meg eredeti pompáját. Ha igazán "gondos gazdi" vagy, használj kifejezetten ezüsthöz való ékszertisztító termékeket és ékszerfényesítő habot.


Hogyan tisztítsam ékszereimet?

Szebb mint új korában 

A drótékszeredet  pár percre áztasd be ecetes vízbe, majd  enyhén szappanos vízzel mosd le és töröld szárazra. Ha nem akarsz ezzel bajlódni, vagy csak nem bírod az ecet szagát, akkor az ékszertisztító folyadékot ajánlom. Úgy ragyog majd tőle ékszered, mint az új.

Ezt a fülbevalót például az intenzív salsa tanfolyamon izzadtam feketére, és mivel gyorsan újra fel akartam venni, beledobtam az ékszertisztító folyadékba, 1 perc múlva kivettem, letöröltem és irány a nagyvilág.

Ha ezüst, vagy ezüstözött ékszerről van szó, szintén szóba jöhet az ecet, de inkább használj ezüsttisztító folyadékot, és áztasd be abba a csecsebecsét. Ettől lesz ugyanis a legszebb. Ha teheted, a kosaras változatot válaszd, szerintem ez a legpraktikusabb.

FIGYELEM: A jóból is megárt a sok! Ha nem akarod, hogy az ezüst bevonat is lemaródjon, maximum 10 perc után mindenképp vedd ki az ékszereket a folyadékból!

Ezt a fülbevalót és láncot újra el kellett készítenem azért, mert túlságosan sokáig hagytam az ezüsttisztító folyadékban, így a pálcákról, az akasztóról és a láncról teljesen lekopott az ezüst bevonat.

A csiszolt gyöngyöknek és egyéb díszeknek nem esett bajuk (legalább most már azt is tudjuk, hogy a gyöngyöket a tisztító-folyadék nem károsítja :)).

 A póruljárt ékszerek

Hol kaphatók az ékszer-tisztítószerek?

A divatékszer- és ezüsttisztítók (kendők, folyadékok, stb.) kaphatók a Made With Love Ékszerek Webáruházában, mert azt szeretném, hogy minél tovább viselhesd az általam készített ékszereket eredeti pompájukban. A tisztító készítmények oldalát itt találod.

További ékszertisztítással és ékszertárolással kapcsolatos hasznos információkat olvashatsz az ÉkSzertartás blogban!

További kérdéseim vannak...

Készítette: madewithlove.hu

Minden jog fenntartva a webáruház üzemeltetőjének.

http://madewithlove.axiomarket.hu/admin/index.php?op=item&mode=modify&item=19562#

belépés

felhasználónév:
jelszó:
 
regisztráció | elfelejtett jelszó

kosár

Üres a kosár.